DHL Global Forwarding, която е дъщерна компания на Deutsche Post DHL Group, пусна два нови блок-влака от Германия за Китай.

Единият от влаковете ще тръгва от терминала KTL на BASF в Лудвигсхафен и ще пресича Полша, Беларус, Русия и Казахстан, а крайната му спирка ще бъде Сиан, столицата на китайската провинция Шанси. Маршрутът на втория влак е почти същият, като крайната му спирка отново е Сиан, но той ще тръгва от Нойс. Влакът също така ще преминава през Калининградска област. 12 дни ще бъде транзитното време и на двата влака.

С тези две допълнителни жп връзки DHL ще предостави на клиентите си достъп до по-бързи времена на доставки до Азия, както за групажни (LCL), така и за цели контейнери (FCL). Изпълнението на цялостни маршрутни влакови маршрути от Европа до Китай отразява нарастващото търсене на внос и бързината за доставка до азиатските страни.

Блок влаковете се товарят със стоки, които пристигат от цяла Европа, и се транспортират на 9 400 км до централния хъб за жп услуги в Сиан. В него DHL разпределя товарите от влаковете до получателите им, както в Китай, така и в съседни страни като Южна Корея, Япония и Виетнам. Новите маршрути съкращават транзитното време и за клиенти в други европейски страни като Бенелюкс, Франция, Испания, Португалия и Великобритания.

"През последните години наблюдавахме нарастващо търсене на жп превози от и за Китай. Те са привлекателна алтернатива на другите видове транспорт. Ние непрекъснато се стремим да разширяваме мрежата си от връзки, капацитети и скорости на обслужване на клиентите, а също и да подобряваме инфраструктурата на терминала KTL в Лудвигсхафен. Така можем да предложим на нашите европейски и световни клиенти правилния начин на транспорт, който да спомогне за разрастване на бизнеса им между Европа и Азия", коментиря Томас Ковицки, ръководител на Chinarail Multimodal в DHL Global Forwarding Europe.

Дайрект Спед Сървиз – Ние намираме камиони.